Social

Au început înscrierile în grădiniţe

Monica DUMITRESCU

Prima etapă a înscrierilor în grădiniţe a copiilor nou-veniţi în sistemul de învăţământ a demarat pe 23 aprilie. Aceasta se va încheia pe 30 mai, iar pe 3 iunie, vor fi afişate locurile libere. A doua etapă de înscriere pentru copiii nou-veniţi va fi organizată între 4 iunie şi 4 iulie, iar în 8 iulie vor fi afişate locurile rămase libere. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman spun că înscrierile copiilor nou-veniţi în sistem vor putea continua şi după data de 8 iulie, în limita locurilor rămase libere.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa, la vedere, informaţii privind capacitatea unităţilor de învăţământ preşcolar, numărul de copii aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul 2014-2015 pe grupe (mică, mijlocie, mare), criteriile generale stabilite de consiliul de administraţie pentru înscrierea copiilor, documentele care dovedesc îndeplinirea acestor criterii şi numărul de copii înscrişi şi reînscrişi zilnic.

Reprezentanţii ISJ Teleorman spun că anul acesta sunt locuri suficiente în grădiniţe şi niciun copil nu va rămâne pe dinafară.

Concurenţă va fi însă la grădiniţele cu program prelungit cu renume din municipii şi oraşe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.