Eveniment

Au fost stabilite centrele în care se va desfăşura concursul pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul teleormănean

Monica DUMITRESCU

Anul acesta concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar se va desfăşura în data de 15 iulie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a stabilit două centre de concurs, ambele în municipiul Alexandria. În funcţie de disciplina pentru care optează, candidaţii din acest an vor susţine concursul la Liceul Teoretic “Constantin Noica” sau la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”. Lista cu disciplinele arondate fiecărui centru de concurs a fost publicată pe site-ul oficial a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit reprezentanţilor ISJ, 542 de candidaţi şi-au depus anul acesta în Teleorman dosarele de înscriere la acest concurs. Şansele acestora de a se titulariza în învăţământul teleormănean sunt aproape inexistente în condiţiile în care anul acesta Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a scos la concurs doar 27 de posturi titularizabile, majoritatea pentru educatoare sau învăţători în mediul rural. Condiţia obligatorie, însă nu şi suficientă, pentru a obţine unul dintre aceste posturi este obţinerea la concurs a notei minime 7.

Dascălii care promovează concursul pot opta însă pentru unul din celelalte 815 posturi netitularizabile, complete sau incomplete. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la disciplinele educatoare (129 candidaţi), învăţători (85 candidaţi) şi limba română (46 candidaţi). La polul opus cu câte un candidat pe post se află discipline ca Veterinar, terapie educaţională, sau alte discipline tehnice.

Aproximativ 9% din numărul candidaţilor înscrişi anul acesta pentru obţinerea unui post în învăţământul teleormănean sunt absolvenţi 2015. Potrivit reprezentanţilor compartimentului resurse umane din cadrul ISJ Teleorman 48 dintre candidaţi sunt din această categorie, cei mai mulţi, respectiv 20 optând pentru un post de educatoare. De asemenea, proaspăt absolvenţii au optat în număr mare pentru posturile de învăţători şi cele la disciplina limba şi literatura română.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.