Au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea a două unităţi preşcolare din Turnu Măgurele

10 obiective de investiţii au fost aprobate spre finanţare prin PNDL II pentru municipiul Turnu Măgurele, iar acestea privesc modernizarea şi reabilitarea unor străzi, reabilitarea şi modernizarea unor unităţi de învăţământ, reabilitarea infrastructurii de apă pe unele străzile Mihai Bravu (tronson cuprins între strada General David Praporgescu – strada Primãverii), Chimiei (tronson cuprins între strada General David Praporgescu şi strada Stadionului), General David Praporgescu (tronson cuprins între strada Chimiei şi strada Stadionului) şi Sfânta Vineri, reabilitarea infrastructurii de canalizare pe strada Chimiei (tronson cuprins între strada General David Praporgescu şi strada Stadionului), pe strada Taberei şi strada 1907, precum şi pe strada Mihai Eminescu (tronson cuprins între str.General David Praporgescu – str. Taberei).

Pentru două dintre ele, respectiv pentru “Consolidare și reabilitare corp principal și amenajare curte interioară Grădința nr. 4 din municipiul Turnu Măgurele” şi pentru “Reabilitare clădire și amenajare curte interioară la Grădinița nr. 2 din municipiul Turnu Măgurele” au fost semnate, pe data de 19 decembrie 2017, contractele de finanţare între Municipiul Turnu Măgurele, în calitate de beneficiar al Programului Național de Dezvoltare Locală, și Ministerul Dezoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, în calitate de coordonator al Programului Național de Dezvoltare Locală.

Potrivit informaţiilor furnizate, investiţia pentru consolidarea şi reabilitarea corpului principal și amenajarea curţii interioare a Grădiniţei nr. 4 se ridică la suma de 882.170,00 lei, iar lucrările prevăzute în proiect sunt de consolidare a clădirii precum si lucrări de arhitectură ce vor consta în demolarea grupului sanitar din incinta grădiniței, dar şi amenajarea exterioară a curții, cu alei de circulație noi, locuri de joacă pentru copii. De asemenea, vor fi realizate recompartimentări interioare pentru obţinerea unor spaţii necesare suplimentării numărului grupurilor sanitare, refacerea rețelei interioare și exterioare – apă, canal, electrice, refacerea învelitoarei și șarpantei, desfacerea racordurilor coșurilor de fum existente și refacerea finisajelor interioare.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect pentru care s-a semnat deja contractul de finanţare, respectiv reabilitarea clădirii și amenajare curţii interioare a Grădiniței nr.2, valoarea investiţiei se ridică la suma de  556.660,00 lei, iar lucrările prevăzute sunt de demolare a corpului de clădire vechi al grădiniței, lucrări de amenajare a exterioară a curții cu alei de circulație noi, precum şi noi locuri de joacă pentru copii şi spații înierbate.

De asemenea, vor fi realizate recompartimentări interioare – pentru obținerea unor spații necesare funcționării pe timp de iarnă a grupurilor sanitare, refacerea rețelei interioare și exterioare – apă, canal, electrice, branșament la rețeaua de gaze naturale, dotarea cu centrală termică pe gaz, reabilitarea finisajelor exterioare și a anvelopei, demolarea coșurilor de fum existente și executarea finisajelor interioare în spațiile nou create. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code