Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Au fost semnate contractele de finanțare pentru modernizarea a patru şcoli din Zimnicea

Oraşul Zimnicea va beneficia de finanţare pentru patru obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Locală 2017 – 2020, iar în acest sens, primarul oraşului Zimnicea, Petre Pârvu, a semnat miercuri, 13 decembrie, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, contractele de finanţare pentru modernizarea celor patru şcoli orăşeneşti care vor intra în proces de reabilitare şi modernizare, respectiv ”Modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială Miron Radu Paraschivescu oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 7.547.637,58 lei”; Modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială nr. 2, oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 9.761.323,76 lei; ”Modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială nr. 3, oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 6.817.699,09 lei; ”Extindere, consolidare şi modernizare Şcoala nr. 4, oraş Zimnicea” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 3.836.590,00 lei.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Primăriei Zimnicea, durata contractelor de finanţare este de trei ani, iar în cadrul proiectelor vor fi efectuate lucrări de reabilitare a structurii de rezistenţă, a instalaţiei electrice, termice şi sanitare, a acoperişului, sălilor de clasă şi grupurilor sanitare, anveloparea clădirilor şi dotarea cu mobilier şi materiale didactice.

De asemenea, se vor construi sau reabilita şi extinde, după caz, sălile de sport şi se vor dota cu mobilier, echipamente şi materiale didactice. Proiectele presupun şi amenajarea curţilor interioare şi a terenurilor de sport.

“În urma implementării acestor proiecte oraşul Zimnicea va beneficia de o infrastructură educaţională modernă, asigurându-se astfel toate condiţiile pentru un proces educaţional de calitate”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Zimnicea. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code