Social

Au fost publicate rezultatele finale ale concursului de titularizare în învăţământ – Procentul de promovabilitate în Teleorman a crescut cu aproape 4% după contestaţii

Monica DUMITRESCU

După afişarea rezultatelor concursului de ocupare a posturilor vacante în învăţământul preuniversitar desfăşurat în data de 21 iulie, 90 dintre candidaţii teleormăneni au depus contestaţii. Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la specializările educatoare, învăţători şi educaţie fizică şi sport. Lucrările ale căror note au fost contestate au fost reevaluate, iar rezultatele au fost publicate miercuri, 30 iulie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman din cele 90 de contestaţii au fost admise doar 41. 8 dintre contestatari s-au ales cu note mai mici după reevaluarea lucrărilor, însă 33 dintre cei care au contestat s-au ales cu note mai mari. 16 din totalul celor care au primit note mai mari după contestaţii au trecut astfel pragul promovabilităţii, obţinând dreptul de a ocupa un post de suplinitor în învăţământ. Alţi 7 contestatari au trecut de nota 7 după contestaţii obţinând astfel dreptul de a candida pentru unul din posturile titularizabile din învăţământul teleormănean.

După contestaţii procentul celor care au obţinut note la concurs mai mari sau egale cu 5 a crescut la 77.03% (faţă de 73,32% înaine de contestaţii), procentul celor care au obţinut la concurs note mai mari sau egale cu 7 fiind 38.98%. Şansele acestora din urmă să obţină un post titularizabil în Teleorman sunt însă minime având în vedere că numărul titularizabililor a ajuns la 167, iar numărul posturilor tituarizabile este de doar 33, la multe dintre discipline nefiind niciun post.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.