Au fost depuse proiectele de modernizare pentru patru şcoli din Zimnicea

Pentru patru unităţi de învăţământ din oraşul Zimnicea au fost depuse, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, documentaţiile tehnice pentru finanţare în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Locală 2017 – 2020.

Astfel, vor beneficia de finanţare obiectivele de investiţii “Modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială Miron Radu Paraschivescu, oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 7.547.637,58 lei; ”Modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială nr. 2, oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 9.761.323,76 lei; “Modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială nr. 3, oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 6.817.699,09 lei; “Extindere, consolidare şi modernizare Şcoala nr. 4, oraş Zimnicea” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 3.836.590,00 lei.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Primăriei, durata contractelor de finanţare este de trei ani, iar acestea urmează să fie semnate până la 31 decembrie.

Cele patru proiecte vizează lucrări de reabilitare a structurii de rezistenţă, a instalaţiei electrice, termice şi sanitare, a acoperişului, sălilor de clasă şi grupurilor sanitare, precum şi anveloparea clădirilor şi dotarea cu mobilier şi materiale didactice.

Totodată, se vor construi sau reabilita şi extinde, după caz, sălile de sport şi se vor dota cu mobilier, echipamente şi materiale didactice şi, de asemenea, este cuprinsă în proiecte şi amenajarea curţilor interioare şi a terenurilor de sport. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code