Social

Au fost aprobate metodologia şi calendarul examenului de definitivat 2015

profesor_catedraMonica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei a făcut publice săptămâna trecută metodologia şi calendarul organizării examenului de definitivat din 2015. Potrivit documentelor, proba scrisă se va desfăşura în data de 9 iulie. Cadrele didactice care promovează examenul naţional de definitivare dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, nota minimă de promovare fiind opt.

Examenul de definitivat constă în susţinerea a cel puţin două inspecţii la clasă şi susţinerea unei probe scrise pe baza subiectelor elaborate de Centru Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specialităţile înscrise pe diplomele pe care candidatul le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, se arată în metodologie.

Anul trecut, mai puţin de o treime din numărul dascălilor teleormăneni înscrişi la examenul de definitivat au reuşit să promoveze.

 

Calendarul examenuluid edefinitivat 2014-2015:

până la 31 octombrie 2014 – Emiterea deciziilor de constituire a comisiilor de examen judeţene/Comisiei de examen a municipiului Bucureşti

până la 21 noiembrie 2014 – Înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ, transmiterea dosarelor de înscriere la inspectoratul şcolar, verificarea şi avizarea acestora

21 noiembrie – Înregistrarea candidaţilor în aplicaţie

19 decembrie 2014 – Înştiinţarea candidaţilor cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere

până la 5 iunie 2015 – Efectuarea inspecţiilor la clasă

8 – 30 iunie 2015 – Completarea dosarelor şi validarea datelor de înscriere existente în aplicaţia electronică

9 iulie 2015 – Susţinerea probei scrise

14 iulie 2015 – Afişarea rezultatelor

14 – 15 iulie 2015 – Înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare/contestaţii

16 – 17 iulie 2015 – Soluţionarea contestaţiilor

18 iulie 2015 – Afişarea rezultatelor finale

20 – 31 iulie 2015 – Transmiterea la Ministerul Educaţiei Naţionale a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educaţiei naţionale până la 1 septembrie 2015 – Eliberarea de către inspectoratele şcolare a certificatelor de acordare a definitivării în învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.