Eveniment

Atenționare hidrologică pe râurile Vedea și Călmățui

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o Atenționare Hidrologică, pentru intervalul 06.03.2014, ora 12.00 – 07.03.2014, ora 18.00, vizând creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de Atenție, astfel: se instituie Cod Galben începând cu data de 06.03.2014, ora 21.00, pe râurile din bazinele Vedea și Călmățui, în județul Teleorman.

În conformitate cu Ordinul Prefectului Județului Teleorman, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) din localitățile riverane, în perioada imediat următoare se vor lua măsurile:

– convocarea CLSU și activarea centrelor operative pentru situații de urgență cu activitate temporară;

– asigurarea permanenței la nivelul primăriilor;

– monitorizarea evoluției situației hidrometeorologice la nivelul localităților și asigurarea condițiilor necesare pentru a se acționa preventiv în vederea alertării populației în timp util, în situația apariției unor factori de risc care pot genera situații de urgență;

– pregătirea din timp a tuturor mijloacelor de intervenție proprii – motopompe, utilaje, materiale specifice.

Asupra oricăror probleme apărute la nivelul localităților, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor informa cu maximă operativitate S.G.A. Teleorman și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.