Social

Începe a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare – Aproximativ 400 locuri neocupate în unităţile de învăţământ teleormănene

Monica DUMITRESCU

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, a doua etapă de înscriere în învăţământul primar se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie. În această etapă pot fi depuse solicitările de înscriere în altă şcoală decât cea de circumscripţie. Părinţii vor completa o cerere de înscriere, iar repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Departajarea, în cazul în care numărul cererilor de înscriere la o unitate de învăţământ este mai mare comparativ cu numărul locurilor se va face în baza unor criterii generale şi specifice. Astfel, au prioritate copiii care au fraţi în aceeaşi şcoală, cei care sunt orfani de unul sau de ambii părinţi sau cei care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap. Dacă nu se poate face departajarea după aceste criterii generale, sunt aplicate şi criteriile specifice, acestea fiind elaborate de fiecare unitate de învăţământ în parte, cu menţiunea că acestea nu pot fi discriminatorii şi trebuie să ţină cont de faptul că toţi copiii au drepturi egale. În 10 aprilie vor fi afişate listele cu copiii înscrişi după a doua etapă.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie.

 

 

Lista copiilor admişi şi situaţia locurilor neocupate după prima etapă, pe site-ul isjtr.ro

Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat lista copiilor admişi în prima etapă, situaţia locurilor rămase libere în fiecare unitate de învăţământ, precum şi situaţia cererilor nesoluţionate în prima etapă. Potrivit datelor centralizate de ISJ Teleorman în prima etapă desfăşurată în perioada 23 februarie-13 martie, pentru cele 2863 de locuri estimate în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2015-2016 au fost depuse 2454 de cereri valide.

Cu excepţia a 15 cereri de înscriere la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria, toate cererile de înscriere în clasa pregătitoare în Teleorman au fost aprobate.

În a doua etapă, părinţii pot opta pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare doar în unităţile de învăţământ în care au mai rămas locuri neocupate.

În municipiul Alexandria doar Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” are toate locurile în clasa pregătitoare ocupate după prima etapă, însă prea multe şanse de înscriere nu sunt nici la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, unde conform listei afişate mai sunt doar două locuri, sau la Şcoala Gimnazială “Alexandru Colfescu”, unde mai sunt libere cinci locuri. Părinţii din Alexandria ai căror copii nu au fost înscrişi în clasa pregătitoare în prima etapă pot opta însă cu încredere pentru Şcoala Gimanzială nr. 7 unde mai sunt disponibile 20 de locuri, Şcoala Gimnazială nr. 5, unde au rămas neocupate 19 locuri şi Şcoala Gimnazială nr. 6, unde sunt libere 13 locuri.

La Turnu Măgurele doar Şcoala Gimnazială nr. 4 are toate locurile ocupate după prima etapă, iar la Roşiorii de Vede s-au ocupat toate locurile din clasa pregătitoare la Şcolile Gimnaziale “Al. Depărăţeanu” şi “Zaharia Stancu”.

La Zimnicea se poate opta în a doua etapă doar pentru Şcoala primară nr. 4, la celelalte trei unităţi de învăţământ din localitate locurile în clasa pregătitoare fiind ocupate din prima etapă, iar la Videle mai sunt libere la Şcoala Gimnazială nr. 2.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.