Social

Asistenţii medicali români, la mare căutare în Marea Britanie

Monica DUMITRESCU

Persoanele care doresc să lucreze în afara graniţelor ţării au în această perioadă mai multe şanse să obţină un contract de muncă prin reţeaua Eures. Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional, sunt înregistrate 311 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă, respectiv 229, sunt disponibile în Marea Britanie, 211 dintre acestea fiind pentru asistenţi medicali de diverse specializări. Marea Britanie mai solicită cetăţeni români pentru: 1 post programator, 1 post analist programator, 1 post senior programator, 1 post administrator baze date, 1 post analist financiar, 3 posturi asistent social, 10 posturi inginer proiectare utilaje producere cablu. Oferta locurilor de muncă în afara graniţelor ţării mai cuprinde: 14 posturi asistent medical, 20 posturi medic generalist, 10 posturi medic psihiatru, 1 post medic oftalmolog în Irlanda; 1 post responsabil comunicare în Belgia; 1 post bucătar în Danemarca; 2 posturi bucătar preparate indiene în Norvegia; 20 posturi inginer, diverse specializări în Germania; 13 posturi inginer, diverse specializări în Olanda.

Teleormănenii interesaţi de aceste posturi se pot adresa Compartimentului Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman în vederea obţinerii mai multor informaţii, cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente: BI/CI sau Paşaport (cu termen de valabilitate de minim 6 luni) – copie; certificat de naştere – copie; cazierul judiciar (termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie (cu menţiunea ”clinic sănătos” – termen de valabilitate 30 de zile) – original; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura Eures).

În cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcţionează Compartimentul EURES, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor următoarele servicii gratuite: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de  muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor Eures externi.

Eures – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă – este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale şi sunt coordonate de către Comisia Europeană.

De la înfiinţarea compartimentului Eures, la nivelul judeţului Teleorman aproximativ 900 de persoane au depus dosare pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 410 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.