Social

Asistenţii medicali români, la mare căutare în Germania

Monica DUMITRESCU

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional, sunt înregistrate 239 locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi sunt oferite de angajatori din Germania, în cea mai mare parte adresându-se asistenţilor medicali români, dispuşi să lucreze în afara graniţelor ţării. Astfel din cele 66 de posturi disponibile în Germania, 50 sunt pentru asistenţi medicali (nu sunt obligatorii cunoştinţe de limbă germană şi experienţă), 15 posturi pentru factor postal, 1 post mecanic echipamente pneumatice şi hidraulice.

Şi angajatorii din Cehia au o ofertă bună pentru românii care doresc un post în afara ţării, punând la dispoziţia acestora în total 61 de posturi în domeniile: forestier, industrial şi IT. Astfel angajatorii din Cehia pun la dispoziţie: 10 posturi lucrător în prelucrarea lemnului, 50 posturi lucrători la asamblarea aparatelor de aer condiţionat, 1 post software support analyst.

Suedia pune la dispoziţie în această perioadă 15 posturi vopsitori auto, 10 posturi mecanic auto, 20 posturi femeie de serviciu, în total 45 posturi în domeniul serviciilor.

Tot în această perioadă mai sunt disponibile 29 de posturi în Olanda: 20 posturi culegător de căpşuni, 1 post operator CNC, 3 posturi sudor, 2 posturi strungar, 2 posturi operator chimist, 1 post tehnician mecanic.

Un angajator din Irlanda solicită 10 persoane din România pentru posturi de muncitori necalificaţi (culegător de ciuperci), iar în Marea Britanie este nevoie de 20 de persoane pentru posturi de îngrijitor persoane.

Mai sunt disponibile în această perioadă prin reţeaua EURES: un post dezvoltator PLM în Franţa, 2 posturi bucătar preparate indiene, 1 post specialist în departamentul reţele, 1 post doctorand în simulare de proces şi tehnologii de învăţare, în total 4 posturi în domeniile gastronomic, IT şi cercetare, în Norvegia şi 2 posturi operator în industria artei grafice la maşini de etichetare în Spania.

Teleormănenii interesaţi de această ofertă se pot adresa AJOFM Teleorman în cadrul căreia funcţionează Compartimentul EURES. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor li se oferă gratuit următoarele servicii: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente: carte de identitate sau paşaport (cu termen de valabilitate de minim 6 luni) – copie; certificat de naştere – copie; cazierul judiciar (termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie (cu menţiunea ”clinic sănătos” – termen de valabilitate 30 de zile) – original; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura EURES).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.