Sport

Arbitrii susţin testele de iarnă

În această perioadă, arbitrii din loturile divizionare se află în plină sesiune de teste, astfel că la debutul returului de campionat în eşaloanele naţionale se va cunoaşte care arbitri au depăşit normele fizice / teoretice. În această privinţă, să spunem că judeţul Teleorman a avut la testarea arbitrilor din lotul Ligii 1 doi arbitri şi un observator; arbitrul Cristina Babadac (Alexandria, ecuson FIFA feminin), arbitrul asistent Marius Bobe (Videle) şi observatorul Stan Prodan (Alexandria) au participat la testarea şi cursul de instruire desfăşurate recent la Cheile Grădiştei (Braşov), acţiune la care au participat, alături de corpul de observatori (“greii” din fotbalul românesc), cei 30 de arbitri (din care 4 sunt femei) din primul lot al ţării.

De asemenea, în aceste zile, în organizarea CCA are loc testarea lotului Ligii a 2-a, acţiune la care, între cei 91 de arbitri asistenţi, se regăsesc şi alexăndrenii Ionuţ Babadac şi Cătălina Nan, ambii arbitri asistenţi în lotul, respectiv. În privinţa lotului de arbitri Liga a 3-a, altfel cel mai numeros, aceştia vor susţine testele şi instruirea specifică în trei centre, iar judeţul Teleorman va face deplasarea în Bucureşti, în perioada 25-26 februarie; ce este mai grav este faptul că din Teleorman nu va fi prezent decât un arbitru (Aurel Tănase, din Roşiori), alături de un singur observator (Ion Ştefan, din Buzescu). La testarea din Bucureşti, de săptămâna viitoare, alături de arbitrii din Teleorman, participă oficiali ai Ligii a 3-a din Bucureşti, Argeş, Braşov, Covasna, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Vâlcea.

 

Testele arbitrilor judeţeni s-au decalat cu o săptămână

În privinţa oficialilor din campionatul judeţean, din motive obiective, Comisia judeţeană de Arbitri Teleorman a decis reprogramarea testelor pentru arbitrii lotului Ligii a 4-a. Din spusele preşedintelui Nicolae Răceală, “am fost nevoiţi să decalăm testele pentru data de 1 martie, dintr-un motiv cât se poate de obiectiv, nu am găsit spaţiul adecvat pentru desfăşurarea instruirii şi a examenelor teoretice”. În privinţa arbitrilor loturilor ligilor 5 şi 6, aceştia vor susţine testele în data de 8 martie (aşa cum se stabilise iniţial), dată la care, probabil, va avea loc şi reexaminarea restanţierilor Ligii a 4-a.

În privinţa datelor de începere a returului campionatului judeţean acestea sunt:

– Liga a 4-a, etapa 16, pe 28 februarie;

– Liga a 5-a, etapa 14, pe 15 martie;

– Liga a 6-a, etapa 10, pe 22 martie.

One Comment

  1. „Nu am gasit spatiul adecvat pentru desfasurarea instruirii si a examenelor teoretice”Dragi cititori dvs. va dati seama ce fel de oameni sunt in conducerea acestui for judetean al fotbalui?Cum vrei sa mai ai performante,sa ai arbitri si observatori in loturile superioare,cand vii si spui ca nu ai spatiu adecvat?!Mai Prodane pe tine nu te doare prostia? Chiar nu-ti pui deloc intrebarea daca mai trebuie sa ramai acolo? Nu te uiti in urma si sa realizezi ca nu ai facut nimic de cand te-ai cocotat in fruntea acestui for?Personal nu ma mira aceasta atitudine.Daca minte nu e nici Dumnezeu nu-ti da, zice un proverb!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.