Social

Aproximativ 87% dintre elevii teleormăneni au optat pentru ora de religie

Monica DUMITRESCU

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, până vineri, 6 martie, la ora 18.00, în Teleorman au depus cereri pentru a participa la ora de religie 35.020 de elevi. Raportat la numărul total al elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, procentul celor care doresc să participe la orele de religie este de aproximativ 87%. Procentul este cu aproape 3% sub media naţională.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) a centralizat situaţia preliminară a opţiunilor exprimate de elevi sau de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora acestora privind participarea la ora de religie, în conformitate cu prevederile Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 669/12.11.2014. Datele înregistrate în sistem până vineri, 6 martie, ora 18.00, indică faptul că, la nivelul întregii ţări, au fost introduse 2.123.685 de cereri, reprezentând 89,75% din totalul celor 2.366.086 de elevi eligibili să formuleze cereri pentru a lua parte la ora de religie.

În măsura în care elevii majori sau părinţii/reprezentanţi legali ai elevilor minori doresc să opteze pentru participarea la ora de religie după data de 6 martie acest lucru este posibil, în conformitate cu prevederile legale ce statuează exercitarea acestui drept.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.