Social

Aproximativ 850 de teleormăneni au participat la Bursa generală a locurilor de muncă

IMG_4980Monica DUMITRESCU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a organizat vineri, 24 aprilie, Bursa generală a locurilor de muncă, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.

În cadrul acestui eveniment, persoanele participante au fost informate de către angajaţii A.J.O.F.M Teleorman, cu privire la măsurile active de ocupare, precum şi despre posibilitatea ocupării unui loc de muncă în Spaţiul Economic European.

De asemenea, în locaţiile de desfăşurare a bursei, au fost amenajate spaţii pentru informare şi consiliere profesională, unde au fost puse la dispoziţia celor interesaţi materiale informative (pliante, broşuri, afişe), elaborate în cadrul proiectului “Fii informat” precum şi a altor proiecte finanţate din Fondul Social European.

Pentru această bursă, A.J.O.F.M Teleorman a contactat, la nivelul judeţului, în vederea identificării necesarului de forţă de muncă, un număr de aproximativ 1000 agenţi economici.

La nivelul judeţului Teleorman, 87 de angajatori au oferit pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, 397 locuri de muncă (Alexandria: 211, Roşiori de Vede: 74, Turnu Măgurele: 62, Videle: 13, Zimnicea: 37).

Cele mai multe locuri de muncă vacante, respectiv 280, sunt pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, în domenii de activitate precum: confecţii textile, agricol, servicii şi comerţ, construcții civile, alimentaţie publică, vânzări, financiar-contabil, administrativ, pază şi ordine publică, asigurări, maritim, transporturi etc. Pentru persoanele necalificate oferta angajatorilor teleormăneni cuprinde 86 locuri de muncă în domenii de activitate precum: confecţii textile, industrial, întreţinere clădiri, construcţii civile, agricol, alimentaţie publică, servicii şi comerţ etc.

Cele mai mici şanse de angajare sunt însă pentru persoanele cu studii superioare. Doar 31 de locuri de muncă pentru această categorie în domeniile: industrial, construcţii civile, economic-administrativ, agricol, asigurări, maritim etc. au fost prezentate în cadrul bursei generale a locurilor de muncă.

La nivelul judeţului Teleorman, în cadrul bursei locurilor de muncă au fost prezenţi, 46 angajatori şi aproximativ 850 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ca urmare a participării la bursă, 12 persoane au fost încadrate, în domenii de activitate precum: industrial, construcţii civile, servicii şi comerţ, astfel: 3 persoane cu studii medii şi profesionale; 9 persoane fără calificare.

De asemenea, 262 de persoane au fost selectate în urma susţinerii unui interviu, cu scopul încadrării în muncă, în domenii de activitate, precum: industrial, alimentaţie publică, vânzări, servicii şi comerţ, construcţii civile, confecţii textile, agricol etc. În ceea ce priveşte încadrarea în muncă a acestor persoane selectate, rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M Teleorman, la o lună de la data desfăşurării acestei burse.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.