Sport

Aproximativ 70% dintre candidaţii teleormăneni la Bacalaureat, experimentaţi în comunicarea orală în limba română

Monica DUMITRESCU

Majoritatea absolvenţilor de liceu din Teleorman care susţin Bacalaureatul anul acesta au obţinut cel mai înalt nivel ce competenţă la prima probă, cea de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, desfăşurată săptămâna trecută. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, 1899 din cei 2741 candidaţi participanţi la prima probă orală din această sesiune a Bacalaureatului au fost declaraţi utilizatori experimentaţi. Alţi 592 de candidaţi teleormăneni au fost declaraţi utilizatori avansaţi şi numai 239 au obţinut nivelul mediu de competenţă. Anul acesta niciunul dintre candidaţi nu s-a dovedit a fi utilizator începător la comunicarea orală în limba română.

La prima probă a Bacalaureatului au lipsit 113 candidaţi, iar 619 au avut proba recunoscută din sesiunile anterioare.

Săptămâna aceasta, candidaţii la Bacalaureat susţin proba de evaluare a competenţelor digitale, care se termină vineri, 19 iunie, iar de luni, 22 iunie, şi până vineri, 26 iunie, se va desfăşura ultima probă orală, cea de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatul probelor orale nu intră în calculul mediei de Bacalaureat, aceste probe nu sunt eliminatorii, însă sunt obligatorii pentru promovarea Bacalaureatului. Altfel spus, prezenţa la aceste probe este suficientă pentru promovarea examenului, dacă la fiecare dintre probele scrise candidaţii obţin cel puţin nota 5, iar media acestora este cel puţin 6.

Probele scrise încep pe 29 iunie cu limba şi literatura română. Pe 30 iunie este programată proba scrisă la limba maternă. Proba obligatorie a profilului, matematică pentru real şi istorie pentru uman, este programată pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării, ultima în cadrul acestei sesiuni, se va desfăşura pe 3 iulie. Afişarea rezultatelor se va face pe 6 iulie. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16.00, se vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 10 iulie.

În Teleorman numărul total al candidaţilor înscrişi în această sesiune este 3340, 2537 dintre aceştia fiind absolvenţi din 2014, restul de 803, din promoţiile anterioare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.