Politic

Aproximativ 1500 de cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Numărul cererilor pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare înregistrate în Teleorman a depăşit 1500. Prima etapă a înscrierilor în învăţământul primar continuă până pe 14 martie 2014. Părinţii sau tutorii legali pot completa cererile-tip online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 20.00 (luni-vineri), respectiv 08.00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 14 – 18 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Tot în această perioadă se desfăşoară şi înscrierea copiilor în clasa I în unităţile şcolare din circumscripţia de care aparţin aceştia. Înscrierea se face direct la sediul unităţilor de învăţământ, în acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia în data de 14 martie. Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MEN a alocat perioada 25 martie – 4 aprilie. În data de 11 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

 

Locuri din belşug în clasa pregătitoare în Teleorman

Potrivit planului de şcolarizare aprobat de ISJ, în anul şcolar 2014-2015 în unităţile de învăţământ teleormănene sunt disponibile în total 3356 de locuri în clasa pregătitoare, în condiţiile în care numărul copiilor de vârstă şcolară recenzaţi nu depăşeşte 2700. Astfel, niciun copil nu va rămâne neînscris.

Numărul total de clase pregătitoare aprobate pentru la toamnă în şcolile teleormănene este de aproximativ 150, însă 29 dintre acestea, din cauza numărului mic de copii de vârstă şcolară vor funcţiona în regim simultan. Localităţile cu cei mai puţini copii care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare sunt: Dracea (3), Ciuperceni (4), Slobozia Mândra (5), Saelele şi Răzmireşti (6), Bujoreni şi Izvoarele (7). În două unităţi de învăţământ teleormănene, respectiv şcolile Uda Paciurea şi Seaca, în anul şcolar 2014-2015 nu se înfiinţează clasa pregătitoare, în circumscripţiile acestora nefiind niciun copil de vârstă şcolară.

Cele mai multe clase pregătitoare au fost aprobate la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria unde, în urma recensământului efectuat de unitatea de învăţământ, se estimează că se vor înscrie 100 de copii. Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat la solicitarea conducerii unităţii de învăţământ înfiinţarea a patru clase pentru anul şcolar următor. În municipiul reşedinţă de judeţ, conform planului de şcolarizare, Şcolile Gimnaziale nr. 5 şi “Mihai Viteazul” înfiinţează câte trei clase pregătitoare pentru la toamnă, iar Şcolile Gimnaziale nr. 7 şi “Alexandru Colfescu”, câte două clase pregătitoare. Cei mai puţini copii pentru clasa pregătitoare sunt în arondismentul Şcolii Gimnaziale nr. 6 unde va fi înfiinţată o singură clasă.

La Roşiorii de Vede în toate unităţile de învăţământ gimnazial vor fi înfiinţate câte două clase pregătitoare. În Turnu Măgurele se vor înfiinţa câte două clase pregătitoare la Liceul Teoretic “Marin Preda” şi Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”, iar la Şcolile Gimnaziale nr. 2 şi nr. 4 câte o clasă pregătitoare. La Zimnicea Şcoala Gimnazială nr. 3 va înfiinţa 3 clase pregătitoare, Şcoala “Miron Radu Paraschivescu” două şi Şcoala nr. 2 o clasă, iar la Videle, cele două unităţi de învăţământ gimnaziale vor înfiinţa fiecare câte două clase.

În mediul rural cele mai multe clase pregătitoare vor fi înfiinţate la Şcoala Botoroaga şi Şcoala Orbeasca de Sus unde conform planului de şcolarizare au fost aprobate câte trei clase pregătitoare.

Pentru copiii cu dizabilităţi care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare au fost aprobate două clase, una la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Aleandria (6 copii) şi una la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roşiorii de Vede (7 copii).

 

Tel Verde pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Părinţii pot obţine informaţii suplimentare apelând la linia specială Tel Verde 0.800.816.247. Un inspector din cadrul ISJ Teleorman va răspunde apelurilor la acest număr de telefon gratuit de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 20:00 şi sâmbătă în intervalul orar 08:00 – 13:00 şi va oferi răspunsuri strict legate de înscrierea în clasa pregătitoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.