Social

Aproximativ 100 de unităţi de învăţământ din Teleorman nu au autorizaţie de funcţionare

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în acestă perioadă, toate unităţile de învăţământ din Teleorman vor fi vizitate de comisii mixte din care alături de inspectori şcolari vor face parte şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Teleorman. Echipele vor verifica dacă unităţile şcolare îndeplinesc condiţiile pentru prelungirea s-au acordarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare şi în general dacă sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar.

Astfel, potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, o situaţie clară a unităţilor de învăţământ care îşi vor deschide porţile şi în acest an şcolar fără autorizaţia sanitară de funcţionare va fi finalizată după 12 septembrie.

Este, însă, puţin probabil ca situaţia să se modifice substanţial comparativ cu anul şcolar trecut, unităţile care au funcţionat fără autorizaţie, în cea mai mare parte, nereuşind să rezolve cele două probleme majore pentru care nu au putut obţine autorizaţia: lipsa apei curente şi a canalizării, care lipsesc cu desăvârşire din mai multe localităţi rurale din Teleorman.

La sfârşitul anului şcolar trecut, adică în urmă cu aproximativ două luni şi jumătate, 102 unităţi de învăţământ din cele 378 (155 şcoli cu personalitate juridică şi 223 structuri) care funcţionează în Teleorman nu aveau autorizaţia sanitară. Cele mai multe din această categorie sunt grădiniţe din mediul rural, 83 la nivel de judeţ, la care se adaugă alte 5 grădiniţe din oraşe şi municipii. Şcolile generale, în cea mai mare parte rezolvaseră acestă problemă, toate cele 21 de şcoli din mediul urban având autorizaţie, iar din cele 102 şcoli din mediul rural doar 12 funcţionau fără autorizaţia sanitară.

Şi în rândul liceelor teleormănene erau două care nu aveau autorizaţie sanitară, unul din cele 17 care funcţionează în oraşe şi municipii, şi unul din cele cinci din mediul rural.

Anul şcolar 2013-2014 demarează pe 16 septembrie, şi până atunci este puţin probabil ca situaţia să se modifice foarte mult, astfel că în zeci de unităţi de învăţământ teleormănene, condiţiile pentru elevi şi profesori nu vor fi optime nici în acest an şcolar.(M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.