Social

Aproximativ 10% dintre posturile vacante din învăţământul teleormănean nu au fost ocupate până la această dată

Monica DUMITRESCU

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în anul şcolar 2014-2015, este nevoie de aproximativ 4600 de dascăli pentru a asigura procesul de învăţământ în unităţile de învăţământ teleormănene. Până la această dată, au fost ocupate doar aproximativ 90% din posturile didactice, însă reprezentanţii ISJ spun că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte ocuparea posturilor în totalitate până la începerea anului şcolar. Ultima şedinţă pentru repartizarea cadrelor didactice pe posturile rămase neocupate se va desfăşura vineri, 12 septembrie.

Cei mai mulţi dintre dascălii repartizaţi până acum pe posturi au studii corespunzătoare postului, excepţie făcând 10-15 dascăli cărora le-au fost repartizate câteva ore din altă specializare pentru completarea normei didactice. În sistem au rămas anul acesta şi circa 40 de profesori pensionari, care de asemenea au fost repartizaţi pe fracţiuni de normă la plata cu ora.

Prof. Alexandra Negrea, inspector şcolar pentru resurse umane spune că pentru anul şcolar 2014-2015 nu se va apela la cadre didactice necalificate, resursa umană disponibilă la această dată fiind peste necesarul unităţilor de învăţământ teleormănene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.