Social

Aproape două mii de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă prin AJOFM, în primele luni ale anului

1.987 de persoane, dintre care 924 femei, au fost încadrate în muncă, în primele patru luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, transmit reprezentanții instituției.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 986 au peste 45 de ani, 419 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 358 au între 25 și 35 de ani, iar 224 sunt tineri sub 25 de ani, mai arată sursa citată.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 847 provin din mediul urban, iar alte 1.140 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane, respectiv 790, au studii liceale, urmate de cele cu studii profesionale/arte si meserii, în număr de 545, 530 de persoane au studii gimnaziale, 20 sunt persoane cu studii postliceale, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 70.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 748 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții AJOFM Teleorman, în perioada ianuarie – aprilie, 4.510 persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.