Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Aproape 850 de teleormăneni şi-au găsit de lucru în septembrie. Rata şomajului rămâne la peste 10%

Aproape 1.200 de teleormăneni au beneficiat, în luna septembrie, de măsurile active oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, iar aproape 850 dintre aceştia au reuşit să se angajeze, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, mai mult de jumatate dintre cei care si-au gasit de lucru sunt din mediul rural. De asemenea, în ceea ce priveste nivelul de pregatire, conform datelor AJOFM, peste 50% dintre persoanele încadrate în muncă au un nivel de instruire primar sau profesional, 42,36% au absolvit liceul sau o şcoală postliceală şi circa 7% sunt absolvenţi de învăţămant superior.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte grupele de vârstă , 47% dintre persoanele angajate au peste 45 de ani, alţi 21,24% au între 35 şi 45 de ani, în timp ce mai puţin de 15% au până în 25 de ani.

Cu toate că luna trecută au fost încadraţi în muncă aproape 850 de şomeri, potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman, la sfârşitul lunii septembrie, la nivelul judeţului s-a înregistrat o rată a şomajului de 10.18%, numărul şomerilor aflaţi în evidenţa instituţiei fiind de 16.204 persoane.

Potritiv sursei citate, din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele A.J.O.F.M, 1.942 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, dintre aceştia 800 fiind absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ.  Totodată, cei mai mulţi şomeri provin din mediul rural, respectiv 12.919 şomeri., în timp ce restul de 3.285 de şomeri sunt din mediul urban

În ceea ce priveşte şomerii neindemnizaţi, aceştia deţineau la finalul lunii septembrie o pondere de 88.02%, respectiv 14.262 persoane, majoritatea din mediul rural, beneficiari ai Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code