Politic

Aproape 42.000 de alexăndreni sunt aşteptaţi la urne pe 27 septembrie. Cei mai puţini alegători din județ sunt la Răsmireşti

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 mai 2020 era de 18.983.018, cu 6.872 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, potrivit căreia, la data de 30 aprilie 2020, figurau în Registrul electoral 18.976.146 de alegători români.

„Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importului de date de la Direcția Generală de Pașapoarte”, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

Potrivit Legii nr. 208/2015, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

Referitor la judeţul Teleorman, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în ceea ce priveşte localităţile urbane, în municipiul Alexandria sunt aşteptaţi la urne 41.878 de alegători, în timp ce în muncipiul Roşiorii de Vede numărul alegătorilor înscriși în Registrul Electoral este de 25.144. De asemenea, în municipiul Turnu Măgurele sunt aşteptaţi la urne 23.463 de alegători, la Videle sunt înscrişi în Registrul Electoral 9.065 de alegători, în timp ce la Zimnicea 12.295 de alegători vor fi aşteptaţi la urne la scrutinul de pe 27 septembrie.

Cât despre localităţile rurale, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, cei mai mulţi alegători înscrişi în Registrul Electoral sunt la Botoroaga (3.976 de alegători), Ţigăneşti (4.138 de alegători), Islaz (4.167 de alegători), Plosca (4.675 de alegători), Peretu (5.889 de alegători) şi Orbeasca (6.042 de alegători). La polul opus, cei mai puţini alegători din mediul rural înscrişi în Registrul Electoral sunt la Răsmireşti (626 de alegători), Bujoreni (759 de alegători), Necşeşti (859 de alegători) şi Dideşti (930 de alegători).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.