Social

Aproape 2000 de burse pentru elevii alexăndreni în semestrul al doilea

Monica DUMITRESCU

După ce, cu aproximativ o lună în urmă, Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat cuantumul burselor ce vor fi acordate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat aferente semestrului al doilea din acest an şcolar, în şedinţa Consiliului local programată pentru data de 30 martie 2015, urmează să fie aprobat şi numărul de burse ce vor fi acordate în fiecare unitate de învăţământ alexăndrene. Potrivit proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării, în semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 vor fi acordate în total 1981 de burse elevilor, cu peste 250 mai multe comparativ cu primul semestru din acest an şcolar.

Cele mai multe, respectiv 1228, sunt burse de merit, în valoare de 70 lei/lună, care se acordă elevilor cu cele mai mari medii obţinute în semestrul I. Dacă proiectul va fi aprobat în forma propusă vor fi acordate 63 de burse de performanţă elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene, care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei sau care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale şi celor care au obţinut premii la etapele naţionale ale concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific. Valoarea burselor de performanţă este de 100 lei/lună pentru fiecare elev.

Burse de studiu în valoare de 50 lei/lună se vor acorda în semestrul al doilea al acestui an şcolar pentru 145 de elevi proveniţi din familii cu un venit mediu lunar mic, cu condiţia să fi avut media generală peste 7 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior, iar burse de ajutor social în valoare de 40 lei/lună se vor acorda pentru 545 de elevi din categoriile defavorizate (orfani, bolnavi etc.). Bursele se acordă pentru fiecare lună din semestrul al II-lea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.