Social

Aproape 1000 de şomeri din Teleorman vor beneficia de cursuri gratuite de recalificare

Monica DUMITRESCU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman şi-a propus ca până la sfârşitul acestui an să organizeze 64 de programe de formare profesioanlă, în 18 meserii sau ocupaţii. Cursurile sunt gratuite, iar beneficiari vor fi 966 de şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM, structura serviciilor de calificare/recalificare porneşte de la cursuri de meserii, până la cursuri de perfecţionare. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele AJOFM Teleorman pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale, în scopul mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

În perioada următoare se fac înscrieri la programe de formare profesională, în următoarele meserii/ocupaţii: ospătar, bucătar şi limba engleză. Documentele necesare pentru înscrierea la cursuri sunt: carte de identitate; certificat de naştere; certificat de căsătorie; act de studii; adeverinţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; carnet de şomer, în cazul şomerilor indemnizaţi; adeverinţă de venituri, în cazul şomerilor neindemnizaţi.

Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au obligaţia să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM Teleorman. Beneficiarii pot accesa servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.