Aproape 10.000 de teleormăneni beneficiază de ajutor social

În luna februarie a anului 2018, 9.672 de teleormăneni au încasat venitul minim garantat, judeţul Teleorman situându-se în topul judeţelor cu cei mai mulţi beneficiari, se arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Inspecţie Socială.

Astfel, judeţul Teleorman a fost depăşit la numărul de beneficiari ai venitului minim garantat de judeţele Bacău (10.739 beneficiari), Buzău (10.939 beneficiari), Dolj (13.865 beneficiari ) şi Galaţi (9.955 beneficiari), însă este de remarcat faptul că toate cele patru judeţe au o populaţie mult mai mare decât a judeţului Teleorman.

Potrivit aceleiaşi surse, 700 de beneficiari au fost suspendaţi la sfârşit de lună, iar pentru cei 9.672 de beneficiari ai venitului minim garantat a fost plătită suma de 2.485.362 de lei.

Conform prevederilor legale în vigoare, familiile şi persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între aceste niveluri în lei şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Practic, acest ajutor reprezintă o suplimentare a venitului net al solicitantului (persoana singură sau familia).

Pe de altă parte, în luna februarie, 7.651 de teleormăneni au încasat alocaţii pentru susţinerea familiei, în timp ce alţi 740 au fost suspendaţi de la plată, se mai arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Potrivit aceleiaşi surse, pentru cele 7.651 de  alocaţii pentru susţinerea familiei a fost plătită suma de 1.094.033 de lei, suma medie pe beneficiar fiind de 142,99 lei.

Alocaţia pentru susţinerea familiei a fost instituită de administraţiile locale ca formă de sprijin pentru familia/persoana singură cu venituri reduse care are în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani, dacă aceasta realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 lei.

Alocaţia pentru susţinerea familiei este formă de sprijin destinată familiilor cu venituri reduse şi are drept scop completarea veniturilor familiilor în vederea asigurării unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Este absolut normal, la ce reprezentanti avem la conducerea judetului si mai ales a guvernului si parlamentului! Unora li se pare normal ca altii sa munceasca pentru ajutoarele lor sociale, RUSINE !

Leave a Comment

*

code