Aproape 10.000 de teleormăneni beneficiază de ajutor social, alţi 8.000 încasează alocaţie pentru susţinerea familiei

În ultima lună a anului 2017, 9.986 de teleormăneni au încasat venitul minim garantat, judeţul Teleorman situându-se în topul judeţelor cu cei mai mulţi beneficiari, se arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Inspecţie Socială pentru luna decembrie.

Astfel, judeţul Teleorman a fost depăşit la numărul de beneficiari ai venitului minim garantat de judeţele Bacău (10.780 beneficiari), Buzău (11.062 beneficiari), Dolj (13.694 beneficiari ) şi Galaţi (10.031 beneficiari), însă este de remarcat faptul că toate cele patru judeţe au o populaţie mult mai mare decât a judeţului Teleorman.

Potrivit aceleiaşi surse, 722 de beneficiari au fost suspendaţi la sfârşit de lună, iar pentru cei 9.986 de beneficiari ai venitului minim garantat a fost plătită suma de 2.577.056 de lei.

Conform prevederilor legale în vigoare, familiile şi persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între aceste niveluri în lei şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Practic, acest ajutor reprezintă o suplimentare a venitului net al solicitantului (persoana singură sau familia).

Pe de altă parte, în luna decembrie, 8.011 de teleormăneni au încasat alocaţii pentru susţinerea familiei, în timp ce alţi 699 au fost suspendaţi de la plată, se mai arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Potrivit aceleiaşi surse, pentru cele 8.011  alocaţii pentru susţinerea familiei a fost plătită suma de 1.169.895 de lei, suma medie pe beneficiar fiind de 146,04  lei.

Alocaţia pentru susţinerea familiei a fost instituită de administraţiile locale ca formă de sprijin pentru familia/persoana singură cu venituri reduse care are în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani, dacă aceasta realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 lei.

Alocaţia pentru susţinerea familiei este formă de sprijin destinată familiilor cu venituri reduse şi are drept scop completarea veniturilor familiilor în vederea asigurării unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. paul says:

    Ar trebui organizat si la noi un festival ceva de genul
    SARMAUA PENSIONARULUI si care apuca mai multe in buzunar sa castige concursul

Leave a Comment

*

code