Economie

APIA Teleorman îi avertizează pe fermieri că pot rămâne fără cereri depuse, dacă nu respectă programările

Începând din data de miercuri, 15 aprilie, a demarat Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2015. În acest an au apărut o serie de noutăţi, iar fermierii teleormăneni trebuie să se conformeze. De altfel, pentru a veni în sprijinul fermierilor din judeţ, APIA Teleorman a demarat o serie de întâlniri cu aceştia şi primăriile din judeţ în vederea informării cât mai corecte asupra modului de completare a noilor cereri. Directorul executiv al APIA Teleorman, Coman Eugen, îi roagă pe fermieri să respecte programările făcute, pentru a nu rămâne cu cererile nedepuse.

Termenul pentru depunerea cererilor este până pe 15 iunie, renunţându-se la perioada de penalităţi. “Perioada în care se depun cererile este mai scurtă, ultima zi fiind 15 iunie. Până acum, perioada de depunere era cuprinsă între 1 martie – 15 mai, iar de pe 16 mai-10 iunie fermierul suporta penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere, însă acum s-a renunţat la această perioadă cu penalităţi”, a precizat Eugen Coman, care, îi roagă pe fermieri să se prezinte pentru depunerea cererilor la data la care au fost programaţi, în caz contrar putând rămâne fără cereri depuse.

“Ca în fiecare an, însă de data asta şi mai mult, îi rog pe fermieri să se prezinte la data şi ora la care au fost programaţi să depună cererile, pentru că pot rămâne fără cerere depusă. Anul acesta, pentru că au fost multe zile întârziere privind data la care a debutat primirea cererilor, o revenire sau o nouă programare nu este posibilă”, se adresează, indirect, directorul APIA fermierilor teleormăneni. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.