Economie

APIA primeşte până pe 28 octombrie cererile de solicitare a plăţilor naţionale în zootehnie

Oficialii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Teleorman au anunţat că până la 28 octombrie vor fi înregistrate cererile de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare pentru sectorul zootehnic la specia bovine.

În acest sens, APIA informează potenţialii beneficiari că, până pe  28 octombrie 2013, primeşte cererile de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine, pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte şi schema decuplată de producţie în sectorul carne.

Pot beneficia de aceste scheme de plată, o singură dată pe an, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional.

Solicitanţii trebuie să depună o cerere de solicitare a primei aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, unde este înregistrată exploataţia însoţită de o serie de documete. Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal în baza documentelor notariale.

Prima pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte se acordă pe tona de lapte produs şi înregistrat la livrari sau vânzări directe în Sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2012 – 2013  producătorilor agricoli care îndeplinesc cumulativ o serie de condiţii.

Prima pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne se acordă pentru un efectiv de minim 3 capete bovine cu vârsta de minim 16 luni, la care se poate adăuga şi tineret bovin mascul sau femel cu vârsta de minim 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă 31.01.2013.

Producătorii agricoli care solicită schemele de plăţi menţionate, vor depune la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, unde au înregistrată exploataţia, odată cu cererea de solicitare a primelor sau în termen de 30 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererilor, adeverinţa emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, care atestă că bovinele existente în exploataţie la data depunerii cererii sunt cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, iar acţiunile prevăzute sunt efectuate la zi; adeverinţa prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine al solicitantului, eliberată de către o organizaţie a crescătorilor de bovine sau de către o asociaţie a crescătorilor de bovine. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.