Economie

APIA preia cereri pentru bunăstarea porcinelor şi păsărilor, în perioada 20 mai – 30 iunie. Cererile pot fi depuse şi on-line

porciAgenţia de Plăţi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în perioada 20 mai — 30 iunie 2014 inclusiv, se pot depune Cereri de ajutor pentru Măsura 215 — pachetul a) – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine (a treia sesiune de depunere) şi pachetul b) — Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor (a doua sesiune de depunere) acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim 5 ani începând cu data de 1 iulie 2014.

Beneficiarii Măsurii 215, pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, pot depune o singură cerere de ajutor pentru toate exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute, la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pe a cărui rază teritorială se află sediul social al beneficiarului sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată în perioada 20 mai – 30 iunie 2014 sunt eligibile exploataţiile noi (ferme noi) care nu au avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a) – porcine şi respectiv până la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) – păsări.

Beneficiarii pentru pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Condiţii de eligibilitate în acest caz sunt ca solicitantul să fie înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi deţine un cod de exploataţie; deţine autorizaţii sanitare veterinare pentru toate exploataţiile cu cod ANSVSA sau, în cazul exploataţiilor comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcilor, este înregistrat sanitar-veterinar; se angajează să menţină condiţiile de bunăstare şi să respecte cerinţele specifice subpachetelor pentru care aplică pe o perioadă de minim 5 ani, de la data 1 iulie 2014. De precizat că cererile de ajutor vor fi însoţite, obligatoriu, de un set de documente obligatorii.

Beneficiarii pentru pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor autorizate sanitar veterinar care au depus cereri de ajutor şi îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Condiţii de eligibilitate, în acest caz, sunt ca solicitantul să deţină autorizaţie sanitar – veterinară pentru toate exploataţiile specifice sectorului de creştere a păsărilor; se angajează să menţină condiţiile de bunăstare a păsărilor şi să respecte cerinţele specifice subpachetelor pentru care aplică pe o perioadă de minim 5 ani de la data 1 iulie 2014; să respecte cerinţele legale în materie de gestionare împreună cu bunele condiţii agricole şi de mediu, precum şi pentru activităţile agricole desfăşurate la nivelul exploataţiei autorizate sanitar veterinar şi pe toată durata angajamentului, de 5 ani, după caz.

De asemenea, şi în acest caz, cererile de ajutor vor fi însoţite, obligatoriu, de unele documente.

Cererea de ajutor poate fi completată pe format de hârtie sau on-line de către beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

După completarea on-line cererea se tipăreşte şi se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află sediul social sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Dovada depunerii la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti a cererii de ajutor împreună cu documentele obligatorii o reprezintă bonul de mână care va conţine următoarele date: centrul judeţean, numărul cererii din registrul special, data şi ora înregistrării, numele lizibil şi semnătura funcţionarului APIA care a primit ţi înregistrat cererea de ajutor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.