Economie

APIA este aproape de final cu controlul prin teledetecţie

Solicitările de sprijin financiar din fondurile comunitare depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sunt supuse unor controale administrative prin teledetecţie înainte de a fi onorate. Un anumit procent din numărul dosarelor fermierilor sunt selecţionate automat, printr-o analiză de risc, pentru a fi controlate pe teren de către inspectorii agenţiei. Aceştia confirmă sau infirmă exactitatea datelor din cerere cu ceea ce măsoară pe teren.

Suprafeţele cultivate şi necultivate trebuie întreţinute, iar în acest sens ele se verifică dacă sunt respectate bunele condiţii agricole şi de mediu (GAEC).

Eşantionul de ferme supuse controalelor trebuie să fie relevant şi din punct de vedere al valorii sprijinului solicitat, nu numai al suprafeţei solicitate.

În cadrul acţiunii de verificare în teritoriu a suprafeţelor lucrate de către fermieri şi solicitate la plata sprijinului pe suprafaţă sunt aproape de finalizare controalele fiind efectuate  la 2.167 fermieri, din 18 localităţi din Teleorman, 14 fiind situate în zona Videle, una în zona Roşiorii de Vede şi 3 în zona Alexandria, a precizat directorul APIA, Eugen Coman, în cadrul unei conferinţe de presă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.