Economie

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de păsări

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a încheiat Acte adiţionale la Convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări – anul II de angajament.

Prin încheierea acestor convenţii, APIA va emite, la cererea solicitantului, o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2013 aferentă anului II de angajament, precum şi suma în euro reprezentând valoarea celor două deconturi depuse în anul II de angajament.

Fondul de Garantare a Creditului Rural S.A. – IFN şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A – IFN garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

APIA precizează că banca este obligată să informeze Beneficiarii privind obligaţia acestora de a suporta contravaloarea dobânzilor, diferenţele de curs valutar, comisioanele bancare şi de garantare ce decurg din aceste credite, iar recomandarea adresată potenţialilor beneficiari interesaţi este aceea de a-şi alege Creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare Bancă Creditoare pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.