Economie

APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet a – porcine, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera, în funcţie de sesiunea de depunere şi anul de angajament, mai multe tipuri de adeverinţe. Astfel, potrivit APIA se eliberează adeverinţă pentru sesiunea III de depunere – anul I de angajament. Acest tip de adeverinţă confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 20 mai – 30 iunie 2014, cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine și suma care reprezintă 30% din valoarea sumei solicitate în cererea de ajutor, precum şi o a doua adeverinţă, după depunerea a două deconturi justificative, și respectiv suma care reprezintă 20% din valoarea sumei solicitate în cererea de ajutor.

În cazul neeliberării niciuneia din adeverinţele precizate, se poate elibera, la cererea solicitanţilor, o adeverință prin care se confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 20 mai – 30 iunie 2014, cerere de ajutor şi două deconturi justificative pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, precum și suma care reprezintă 50% din valoarea sumei solicitate în cererea de ajutor (cu excepția beneficiarilor care au aplicat cu efectiv mediu pentru scroafe și care nu au obligația depunerii deconturilor justificative trimestriale).

Un al doilea tip de adeverinţă este pentru sesiunea II de depunere – anul III de angajament. Prin aceasta se confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 14 ianuarie – 16 februarie 2015, cerere de plată pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, şi suma care reprezintă 30% din valoarea sumei solicitate in cererea de plată, precum şi o a doua adeverinţă după depunerea a două deconturi justificative şi respectiv suma care reprezintă 20% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată. În cazul neeliberării niciuneia din adeverinţele precizate, se poate elibera, la cererea solicitanţilor, o adeverință prin care se confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 14 ianuarie – 16 februarie 2015, cerere de plată şi două deconturi justificative pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunastarea animalelor – porcine, precum și suma care reprezintă 50% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată (cu excepția beneficiarilor care au aplicat cu efectiv mediu pentru scroafe și care nu au obligaţia depunerii deconturilor justificative trimestriale).

Cel de al treilea tip de adeverinţă este cel pentru sesiunea I de depunere – anul III de angajament, prin care se confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 16 iulie – 18 august 2014, cerere de plată şi două deconturi justificative pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunastarea animalelor – porcine, şi suma care reprezintă 20% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată. În cazul neeliberării niciunei adeverinţe, se poate elibera, la cererea solicitanţilor, o adeverință prin care se confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 16 iulie – 18 august 2014, cerere de plată şi două deconturi justificative pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, precum și suma care reprezintă 50% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată (cu excepția beneficiarilor care au aplicat cu efectiv mediu pentru scroafe și care nu au obligația depunerii deconturilor justificative trimestriale). (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.