Economie

APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – păsări

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), după ce a început, la finele săptămânii trecute eliberarea de adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine vineri, 20 martie, APIA a anunţat că a început să elibereze adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet b – păsări, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera următoarele tipuri de adeverinţe, în funcţie de sesiunea de depunere şi anul de angajament. Astfel, pentru sesiunea II de depunere – anul I de angajament se eliberează adeverinţă prin care confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 20 mai – 30 iunie 2014, cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări și suma care reprezintă 50% din valoarea sumei solicitate în cererea de ajutor aferentă sesiunii II de depunere – anul I de angajament, minus valoarea adeverinţei emise anterior, cu excepția beneficiarilor care au aplicat pentru efectiv mediu şi care nu au obligaţia depunerii deconturilor justificative trimestriale.

Pentru sesiunea I de depunere – anul III de angajament se eliberează adeverinţă prin care confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2014, cerere de plată și două deconturi justificative pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări, precum şi suma care reprezintă 20% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată. În cazul neeliberării niciuneia din adeverinţele precizate, se poate elibera la cererea solicitanţilor, o adeverință prin care se confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2014, cerere de plată şi două deconturi justificative pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări, precum și suma care reprezintă 50% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată (cu excepția beneficiarilor care au aplicat pentru efectiv mediu şi care nu au obligaţia depunerii deconturilor justificative trimestriale).

Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA.

La nivelul judeţului Teleorman, anul trecut au fost eliberate de APIA Teleorman, peste 1.000 de adeverinţe. Portivit directorului executiv al APIA Teleorman, Eugen Coman, anul trecut agenţia pe care o conduce a eliberat 1.025 de adeverinţe, dintre care 435 adeverinţe pentru SAPS, pentru o suprafaţă acoperită de 111.229 hectare şi 590 de adeverinţe în zootehnie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.