Economie

APIA continuă controalele în exploataţiile de bovine, ovine şi caprine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) desfăşoară, în această perioadă, controlul şi supracontrolul la faţa locului, în exploataţiile de bovine, ovine şi caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Este vorba de cererile de solicitare a ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/ caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014.

Potrivit APIA, animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii), animalele incorect identificate şi cele care nu sunt găsite, în urma controlului administrativ, în exploataţie la datele obligatorii de retenţie mai sus specificate sunt animale nedeterminate, care generează penalităţi sau excluderi de la plată, după caz.

Data de 28 septembrie 2014 este termenul limită până la care echipele APIA pot efectua controlul la faţa locului, în exploataţiile de ovine şi caprine, şi 21 decembrie 2014 este termenul limită până la care echipele APIA pot efectua controlul la faţa locului, în exploataţiile de bovine. În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat primă pe cap de animal devine neeligibilă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.