Eveniment

Apelurile la Ambulanţă, din ce în ce mai multe

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman a avut parte de un week-end fierbinte, în ultimele zile solicitările la salvare fiind un pic mai mari comparativ cu finalul săptămânii trecute. Astfel, la finele săptămânii trecute salvarea a fost chemată de circa 390 de ori, comparativ cu finele săptămânii anterioare când numărul solicitărilor a fost de circa 380 de apeluri.

Printre problemele cel mai des întâlnite se numără durerile abdominale şi afecţiunile cardiace. Astfel, potrivit SJA Teleorman, afecţiunile medicale care îi determină pe cei mai mulţi dintre teleormăneni să cheme salvarea sunt durerile abdominale, problemele cardiace sau copiii bolnavi. În top sunt afecţiunile cardiace, în jur de 100 dintre persoanele care au alertat ambulanţa confruntându-se cu sincope, dureri toracice sau hipertensiune arterială, angine şi dificultăţi de respiraţie. Următoarele în topul solicitărilor au vizat dureri abdominale, de la colici de diverse etiologii până la abdomen acut.

Nu sunt de neglijat nici afecţiunile neurologice, care din cauza căldurii se accentuează. De asemenea, în număr mare la spital, week-end-ul care tocmai a trecut, au ajuns şi copiii bolnavi, mare parte acuzând dureri abdominale, de diferite etiologii, dar şi cu febră mare, unele dintre acestea fiind din cauza virozelor. Nici accidentele casnice nu au lipsit din peisajul solicitărilor la ambulanţă, câteva zeci de persoane solicitând ajutorul medical de urgenţă pentru căderi sau alte accidente. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.