Apel de proiecte cu buget de 229,55 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor judeţene, deschis în perioada 28 august-28 decembrie 2017

Un nou apel de proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional va fi deschis în perioada 28 august – 28 decembrie 2017 pentru investiţii în domeniul infrastructurii rutiere în cele 12 judeţe riverane Dunării, respectiv Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

Bugetul alocat este de aproximativ 229,55 de milioane de euro, din care 199,10 milioane de euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 30,45 de milioane de euro reprezintă cofinanţarea de la bugetul de stat, potrivit unui comunicat de presă al MDRAPFE.

Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul programului vor fi finanţate activităţi de modernizare a infrastructurii rutiere, mai exact a drumurilor judeţene, care asigură conectivitatea directă sau indirectă le reţeaua transeuropeană de transport TEN T şi sunt eligibile unităţile administrativ-teritoriale judeţe (consilii judeţene) situate în aria eligibilă, singure sau în parteneriat.

Totodată, potrivit informaţiilor furnizate, valoarea minimă eligibilă este de un milion de euro, iar valoarea maximă eligibilă este de 30 de milioane de euro, cu excepţia proiectelor care se realizează în parteneriat între mai multe unităţi administrativ-teritoriale – judeţe, caz în care valoarea maximă eligibilă este de 40 de milioane de euro.

Pentru pregătirea proiectelor este prevăzută o perioadă de aproximativ o lună de la data publicării Ghidului specific, astfel încât depunerea proiectelor se va face începând cu data de 28 august 2017, ora 15.00, iar cererile de finanţare vor putea fi transmise până la data de 28 decembrie 2017, ora 15.00.

Programul Operaţional Regional 2014-2020 este unul dintre programele operaţionale din generaţia 2014-2020 implementate în România, cofinanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code