Economie

APDRP se desfiinţează. Atribuţiile trec la Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) se desfiinţează, urmând ca toate atribuţiile să treacă, prin reorganizare, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), prevăzută a fi înfiinţată printr-un Proiect de Ordonanţă de Urgenţă (OUG).

Potrivit Proiectului de OUG publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, prin Acordul multianual de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Comunităţilor Europene, semnat la Bruxelles la 2 februarie 2001, se impune adoptarea în regim de urgenţă a unui act normativ pentru stabilirea cadrului instituţional al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, prin reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Noua Agenţie va avea în structură 8 centre regionale pentru finanţarea investiţiilor rurale, fără personalitate juridică, care au arondate judeţele constituite în regiunile de dezvoltare rurală, cu excepţia Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 8 Bucureşti-Ilfov care are arondate judeţele Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi municipiul Bucureşti. Centrele regionale urmează a fi conduse de către un director general adjunct şi de către un director numiţi prin decizia directorului general, pe bază de examen sau concurs, în condiţiile legii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.