Anul școlar a început fără lapte și corn în Teleorman/ Procedura de achiziție este în derulare

Deşi procedura de achiziţie a produselor de panificaţie şi lactate, precum şi a fructelor proaspete, a fost demarată de autorităţile de la nivel de judeţ, și acest an școlar a început pentru preşcolarii şi elevii care frecventează cursurile instituţiilor de învăţământ din Teleorman, fără lapte şi corn, dar şi fără mere proaspete.

Ca o noutate față de anii precedenți, în vara acestui an, printr-o hotărâre de Guvern, programul guvernamental „Cornul şi laptele„ a fost denumit Programul pentru şcoli al României, Executivul publicând o lege pe baza căreia se aloca bugetul necesar pentru implementarea „Programului pentru școli pentru anul școlar 2018-2019”.

În județul Teleorman, aproape 32.000 de copii (preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular) ar fi trebuit să primească gratuit o gustare, constând în lapte și corn, precum și mere proaspete, începând cu prima zi de școală.

La aproape o lună de la debutul anului școlar, procedura de achiziție nu a fost finalizată, iar în unitățile școlare din Teleorman nu se derulează, încă, Programul pentru școli al României. Preşcolarii şi elevii teleormăneni mai au, așadar, de aşteptat până când vor primi produsele zilnice acordate prin programul social.

1 Comment

  1. Eisa M says:

    Pentru aducere aminte:

    “Imi cer scuze romanilor din puscarii…”

Leave a Comment

*

code