Social

Anul acesta ISJ Teleorman nu acordă noi gradaţii de merit dascălilor

Veste proastă pentru cadrele didactice din Teleorman care aspiră la obţinerea gradaţiei de merit. Acestea trebuie să mai aştepte cel puţin un an, deoarece în 2014, Inspectoratul Şcolar Teleorman, conform legislaţiei în vigoare, nu poate organiza concurs pentru acordarea gradaţiilor de merit. Potrivit metodologiei aprobată de Ministerul Educaţiei numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic, aflate în plată, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcţii publice. Cum, potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, în acest an nu iese niciun profesor din plată, iar numărul normelor didactice a scăzut, ca urmare a scăderii numărului de elevi, în judeţ s-a depăşit numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate potrivit legii şi astfel în  2014 nu se va acorda această bonificaţie.

Conducerea ISJ a trimis o adresă în toate unităţile de învăţământ pentru înştiinţarea cadrelor didactice, adresă care a fost semnată, pe lângă inspectorul şcolar general, şi de către liderii celor două sindicate din care fac parte dascălii teleormăneni, SIP Teleorman şi FSLI-filiala Teleorman.

Anul trecut 131 de dascăli teleormăneni au primit gradaţia de merit, iar în 2012 numărul beneficiarilor a fost de peste 250. Gradaţia de merit are o valoare de 25% din salariu şi se acordă pentru o perioadă de cinci ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.