Sport

Antrenorii cu performanţe vor fi primi salarii suplimentare

Una din cele mai mari probleme în sportul de performanţă din România era nerecunoaşterea meritelor antrenorilor, cei care formau şi pregăteau sportivii în obţinerea rezultatelor deosebite. Numai că, recent, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că şapte antrenori ai loturilor naţionale de canotaj, gimnastică, haltere, judo, tir şi tenis de masă vor beneficia de indemnizaţii de înaltă performanţă de până la 7.200 de lei lunar. Aceşti bani au intrat în contul antrenorilor chiar din această lună.

„Marea problemă a noastră era că nu puteam plăti sportivii şi antrenorii care făceau performanţă. Practic, nu încurajam decât rezultatele trecute, prin rentele viagere, nu şi pe cei în activitate. Acum răsplătim toate eforturile. Antrenorii naţionali, desemnaţi prin ordin de ministru, vor primi până la 7.200 de lei lunar, neimpozabil”, a spus ministrul Bănicioiu, precizând faptul că sunt vizaţi antrenorii loturilor naţionale ai căror sportivi s-au clasat pe locurile 1-6 la JO Londra.

De asemenea, 27 de sportivi care au obţinut performanţe la Jocurile Olimpice vor primi mai mulţi bani din acest an. Aceştia vor încasa în fiecare lună o indemnizaţie de 1.800 de lei, iar alţi 1.180 de componenţi ai loturilor naţionale şi 495 de antrenori vor primi lunar câte 900 de lei. Pînă acum, sportivii primeau indemnizaţii pe o perioadă scurtă de timp, 2-3 luni de pregătire centralizată. „Într-un fel, s-au reglementat lucrurile. Dacă un poloist are un salariu de 1.500 de lei lunar pentru a se pregăti în vederea reprezentării ţării noastre, acum va avea şi o indemnizaţie sportivă de 1.800 de lei”, a spus Carmen Tocală, secretar de stat MTS.

Între sportivii care vor beneficia de noile cuantumuri financiare stabilite de MTS se numără şi alexăndreanca Andreea Ogrăzeanu (legitimată la Farul Constanţa).

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.