Eveniment

Ansamblul “Fluieraşii” din comuna Beuca premianţi la Festivalul Regional de Folclor, Obiceiuri şi Tradiţii “Cununa Dunării”

Festivalul Regional de Folclor, Obiceiuri şi Tradiţii “Cununa Dunării” a ajuns anul acesta la cea de-a II-a ediţie. Evenimentul artistic s-a desfăşurat de Ziua Copilului, în Piaţa Independenţei din oraşul de la malul Dunării, Corabia, şi a fost organizat de Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Corabia, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Corabia.

Evenimentul artistic a avut loc pe mai multe secţiuni. La acest festival au participat elevi ai şcolilor gimanziale din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Teleorman şi Timiş, dintre care 20 de ansambluri folclorice la “dans popular”, nouă copii şi tineri au fost la secţiunea “solişti vocali”, două formaţii au intrat în concurs la secţiunea de “obiceiuri şi tradiţii”, trei grupuri au fost la secţiunea “grupuri vocale”, 12 formaţii instrumentale, la final, doar cei mai buni au fost premiaţi, însă, tuturor le-au fost acordate diplome de participare. La acest eveniment au participat şi Ansamblul “Fluieraşii” Şcoala Gimnazială cu clasele I – VIII din comuna Beuca, care a ocupat locul al II-lea la secţiunea “formaţii instrumentale” şi eleva aceleiaşi şcoli, Mirela Lăutaru, care a obţinut menţiune la secţiunea “solişti vocali”. Din peisajul evenimentului artistic dedicat copiilor, având în vedere că pe 1 iunie a fost ziua lor, nu a lipsit parcul de distracţii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.