Eveniment

Ansamblul Burnasul, invitat la Festivalul “Muzici şi tradiţii în Cişmigiu”

Monica DUMITRESCU

La invitaţia Primăriei Municipiului Bucureşti şi a Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie Bucureşti, duminică, 21 iunie, Ansamblul de cântece şi dansuri “Burnasul” va susţine un spectacol în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor “Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”. Acest festival este un eveniment de excepţie care promovează cultura tradiţională autohtonă şi străină şi care reuneşte anual peste două mii de artişti din toate regiunile României, precum şi ansambluri promotoare a tradiţiilor altor popoare.

Manifestarea este realizată în parteneriat cu Televiziunea Română.

Festivalul “Muzici şi tradiţii în Cişmigiu” a ajuns la a IX-a ediţie şi pe lângă recitalurile artiştilor din toate zonele ţării (interpreţi, orchestre, fanfare, ansambluri), dar şi din afara ţării cuprinde şi o paradă a costumelor populare, dar şi un târg al meşteşugarilor.

De asemenea, vor avea loc ateliere de creaţie şi vor fi prezentate mâncăruri tradiţionale.

Nu vor lipsi plimbările cu trăsuri şi ponei, prin cel mai vechi parc al Capitalei.

Festivalul Internaţional de Folclor “Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” va avea loc între 19 şi 21 iunie, zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.

Pe cele două scene vor urca artişti consacraţi de muzică populară, printre care Maria Ciobanu, Nicoleta Voica, Nicolae Furdui Iancu, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Nicolae Voiculeţ, dar şi Nightlosers, Mihai Mărgineanu, Argatu’ sau Ţapinarii, care vor interpreta, în stil propriu, cântece populare.

Pe lângă artiştii români, vor fi prezente şi ansambluri din Scoţia, Armenia, Serbia, Republica Moldova şi India.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.