ANM prelungeşte avertizarea de vreme rea, până vineri seară

Meteorologii au prelungit avertizarea de ger însoţit de ninsori şi viscol până vineri seară, la ora 20.00. Treisprezece judeţe sunt sub cod galben de ger, cea mai mare parte a tarii fiind insa sub cod portocaliu, cu temperaturi care vor coborî chiar şi la – 25 de grade Celsius.

Astfel, in intervalul 28 februarie 2018, ora 11.00 – 02 martie 2018, ora 20.00, vor fi inregistrate temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, in Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, informeaza ANM.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Totodata, se mai arata in avertizarea ANM, in cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie 2018) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

Leave a Comment

*

code