ANL a recepţionat 24 de locuinţe pentru tineri în Roşiorii de Vede

24 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate joi, 08 iunie 2017, în Roşiorii de Vede. Locuinţele (4 apartamente cu o cameră, 12 apartamente cu 2 camere şi 8 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din Aleea Parc Nord şi sunt repartizate în 2 tronsoane cu regim de înălţime St+P+3E (subsol tehnic + parter + 3 etaje).

De la debutul programului până în prezent, în municipiul Roşiorii de Vede, au fost finalizate 174 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Aleea Parc Nord (30 de unităţi locative), strada Oltului (32 unităţi locative), strada Sf. Teodor (64 unităţi locative), strada Sf. Teodor, f.n. (16 unităţi locative) şi strada Republicii (32 de unităţi locative). La nivelul judeţului Teleorman, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, un număr de 771 de unităţi locative.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

În prezent, după modificarea legislaţiei, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de cel puţin un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă ori cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea, de către autorităţile publice locale, a preţului de vânzare al locuinţelor, stabilită prin Ordin al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice, este de 1.757,88 lei/metru pătrat, inclusiv TVA. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. mariu664 says:

    Nu cumva o conditie de baza este si scrierea corecta in limba romana??? Pentru ca daca in cererea depusa la primarie ai scris la fel, e clar de ce nu ai nicio sansa…

  2. danielsen says:

    Si cine apuca sa le mosteneasca si sa le inchirieze numai aia care au cunostinte la primarie si pile la primar cum este si in Alexandriastau in ele numaismecheri cu bolizi de masini gen x5 audi bmw si asa mai departe.Ca de sunt amarati saraci nau bani….DEci astea sunt facute pentru angajatii primarilor locale si pentru cunostintele priarilor

Leave a Comment

*

code