Eveniment

Ancheta la Spitalul Caritas, dupa ce o bacterie extrem de periculoasa a fost descoperita la un pacient operat

Autoritatile teleormanene sunt in alerta dupa ce la un pacient operat la spitalul Caritas din Roşiorii de Vede s-a descoperit o bacterie extrem de periculoasă – bacilul piocianic (Pseudomonas aeruginosa).

Aceeasi bacterie a fost gasita si pe lenjeria de pat din spital in luna noiemebrie, dar conducerea spitalului sustine ca s-a facut deja dezinfectie in unitatea medicala de atunci.

DSP a prelevat deja probe din Spitalul Caritas si in cursul zilei de luni este asteptat rezultatul, este anuntul facut de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

„E adevarat ca in urmă cu o luna, spalatoria spitalului a fost inchisa tocmai pentru ca a fost descoperit acelasi tip de bacterie, dar ulterior, in urma recoltarii de probe, s-a demonstrat ca totul era negativ in acel moment. Toate probele au fost negate. Asteptam rezultatele si vom vedea exact ce se intampla acolo”, a spus Sorin Pintea.

Potrivit ministrului Sanatatii, nu este datoria DSP sa descopere bacteriile, ci trebuie sa faca obiectul autocontroalelor pe care sunt obligate sa le faca spitalele.

“Aceste bacterii trebuie descoperite și raportate, insist asupra cuvantului raportate, în urma testelor de autocontrol pe care fiecare spital este obligat să le faca”, a subliniat ministrul Sorina Pintea, facand referire la o mai veche temă, cea a infectiilor nosocomiale.

Microbul gasit la Rosiorii de Vede, piocianic, face parte din categoria bacteriilor foarte periculoase, pentru ca sunt rezistente la antibiotice.

One Comment

  1. MAROMET tortionarul

    la sectia chirurgie-ortopedie avem medici incapabili cu 3-4 operatii pe an ,dar cu lefuri uriase de mii de euro . in sala de mese (nefolosita de ani de zile !!) doctorii , asistentele si infirmierele trag la piparoase si fumul poti sa-l tai cu cutitul. Rosiorenii sa evite definitiv sectia ASTA cu pioceanic , dar si pe doctorita de trista amintire numita ILIESCU-ultimul drum .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.