Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Amplă campanie de informare derulată de ITM Teleorman

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman derulează, în perioada 4 decembrie 2017  –  31 ianuarie 2018, Campania de informare și conștientizare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, conform modificărilor aduse Codului Fiscal, se arată într-un comunicat de presă al ITM Teleorman.

Potrivit sursei citate, campania are drept obiectiv creşterea gradului de conştientizare a entităţilor care au calitatea de angajator şi folosesc forţă de muncă fără respectarea prevederilor legale, în ceea ce priveşte consecinţele sociale şi economice pe care le produce munca nedeclarată. De asemenea, se urmăreşte clarificarea unor aspecte legale referitoare la registrul general de evidenţă a salariaţilor, în special a celor privind transmiterea în registru a modificărilor salariale rezultate din transferul contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii părţilor contractului de muncă.

Totodată, se are în vedere şi conştientizarea angajatorilor cu privire la iniţierea negocierii colective a contractelor colective de muncă, respectiv la negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare.

Reprezentanţii ITM Teleorman vor desfăşura, în timpul campaniei, sesiuni de informare, la care vor participa reprezentanţi ai angajatorilor din toate domeniile de activitate şi, totodată, vor avea loc şi informări publice cu privire la acţiunile de control pe care urmează să le desfăşoare inspectoratele teritoriale de muncă, în vederea încurajării angajatorilor cu privire conformarea voluntară la cerinţele legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă.

În ceea ce priveşte grupul ţintă al campaniei, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii ITM Teleorman, sunt vizate entităţile care au calitatea de angajator, din toate domeniile de activitate, societăţi comerciale, regii autonome, persoane fizice autorizate, întreprinderi indivicuale, organizaţii patronale şi sindicale. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code