Americani celebri au antrenat jucători de baseball la Alexandria

Duminică, 2 iulie 2017, a fost o zi specială pentru baseballul din Alexandria. Trei foști celebri jucători americani au sosit în reședința de județ, unde, pe Stadionul Municipal, au susținut, de la ora 11.00, o ședință de pregătire cu jucătorii de baseball de la clubul Atletico Alexandria.

Marlon Anderson, Scott Erickson și Latroy Hawkins au fost lectorii acestui antrenament inedit dar foarte valoros pentru practicanții baseballului. Acțiunea a fost posibilă grație parteneriatului dintre Federația Română de Baseball și Softball, Ministerul Tineretului și Sportului, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și a agenției naționale de presă Agerpres, care s-au implicat în acest sens. Înainte de antrenamentul de la Alexandria, cei trei mari jucători menționați anterior, au făcut același lucru la Călărași, pe 1 iulie.

Sub egida Baseball Festival, instituțiile enumerate organizează o serie de manifestări dedicate celebrării a 70 de ani de la debutul în baseballul profesionist a legendarului jucător Jackie Robinson. Anul acesta, chiar înainte de Paște, pe 15 aprilie, la Constanța, echipa națională de baseball a României s-a impus cu scorul de 7-2 în fața unei selecționate a militarilor americani staționați în România, la baza de la Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.

În această săptămână, mai precis pe 5 iulie, la București, la Stadionul din incinta Complexului Studențesc Tei, va avea loc, de la ora 17.30, partida revanșă între România și selecționata militară americană. La jocul respectiv și-a anunțat prezența și Ambasadorul american la București, Hans Klemm.

Președintele Federației Române de Baseball și Softball este alexăndrineanul Andrei Mirescu, fost jucător și președinte de club la Atletico Alexandria. (Cristi Frisk)

1 Comment

  1. Ioana says:

    Mirescu Andrei asta, dupa ce a furat de la americani si a fost si condamnat pentru aia, acum joaca basebal cu ei.

Leave a Comment

*

code