Amenzi în valoare de 185.000 de lei, date de Protecţia Consumatorilor în ultima lună de vară

90 de acţiuni de control au derulat comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman în luna august, cele mai multe (53,3%) în mediul rural, în urma verificărilor fiind aplicate 47 de amenzi contravenționale, în cuantum de 185.000 lei, precum și 27 de avertismente, pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, se arată într-un raport al instituţiei.

Din totalul produselor controlate, în valoare de 495.141 de lei, au fost depistate cu abateri produse în valoare de 31.911 (reprezentând 6,64%), din care au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produse în valoare de 151 de lei și oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare de 31.759 de lei.

Pe de altă parte, pe parcursul lunii august, au fost înregistrate 37 petiții, din care au fost soluționate 25. Potrivit sursei citate, 12 petiţii s-au dovedit a fi întemeiate, opt neîntemeiate, patru au fost redirecționate către alte instituții competente, în timp ce două au fost clasate.

Leave a Comment

*

code