Eveniment

Amenzi de peste 160.000 de lei date, ieri, de oamenii legii

Pandemia de coronavirus și restricțiile de circulație nu par să-i sperie prea tare pe teleormăneni, care, la mai bine de o lună de la decretarea stării de urgență, nu dau semne că se obișnuiesc cu noile reguli. Oamenii legii continuă să fie, însă, în teren și acționează pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.

Efectivele sunt angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.

Astfel, în cursul zilei de marți, 28 aprilie, peste 290 de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au verificat modul de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, precum și OUG 1/1999, fiind verificate 51 de persoane aflate în izolare, precum și alte peste 800 din perspectiva respectării interdicțiilor impuse. De asemenea, în trafic au fost verificate peste 300 de autoturisme.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice, valoarea sancțiunilor depășind 160.000 de lei, peste 70 dintre acestea sancționând nerespectarea prevederilor OM nr. 3/2020.

De la decretarea stării de urgență, la nivelul județului Teleorman au fost date amenzi care depășesc suma de 10 milioane de lei, iar 19 persoane au fost plasate în carantină instituționalizată, după ce au încălcat măsura izolării.

La nivelul județului, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), în centrele de carantină aflate în funcțiune erau cazate, marți, 104 persoane, în timp ce alte 97 erau izolate la domiciliu și monitorizate pasiv.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.