Economie

Amenzi de până la 2.500 lei pentru patronii care nu respectă drepturile angajaţilor, în perioadele caniculare

Patronii care nu respectă drepturile angajaţilor în perioadele caniculare pot primi amenzi de până la 2.500 lei. Amenzile se aplică numai dacă temperaturile depăşesc 37 grade Celsius

Chiar dacă temperaturile au mai scăzut, sosirea anotimpului călduros aduce o serie obligaţii pentru patroni, obligaţii privind respectarea dreptului angajaţilor. În acest sens, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă atrage atenţia angajatorilor să respecte legislaţia muncii privind lucrul la temperaturi crescute, întrucât nerespectarea legii atrage amenzi de până la 2.500 lei pentru firme.

În vederea prevenirii îmbolnăvirilor determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme, angajatorii sunt îndemnaţi de reprezentanţii ITM să ia măsuri, respectiv asigurarea examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, cu depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute, asigurarea primului ajutor şi a transportului la cel mai apropiat spital a persoanelor afectate, reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni. Amenzile pot fi aplicate numai dacă temperaturile depăşesc 37 de grade Celsius, când se consideră că este caniculă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.