Amenzi de 100.000 de lei, aplicate de ITM Teleorman, în luna iulie, în cadrul campaniei privind combaterea muncii nedeclarate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a derulat, în luna liulie, în afara controalelor curente de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind securitatea și sănătatea în muncă, șase campanii în cadrul cărora au fost efectuate 23 de controale și șase acțiuni.

Potrivit unui raport al ITM Teleorman, 62 controale au fost efectuate la 62 angajatori, pe linie de securitate și sănătate în muncă, iar în urma verificărilor, inspectorii de muncă au identificat 142 de deficiențe, pentru care au aplicat 140 de avertismente și două amenzi contravenționale, în valoare de 6.500 de lei.

Pe de altă parte, în cadrul Campaniei Naționale privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate – O zi pe săptămână – au fost verificați 20 de angajatori în domeniul fabricarea de mobila și comerț cu amănuntul al mobilei, în urma controlalelor au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în timp ce cinci persoane au fost depistate fără forme legale de muncă. De asemenea, în cadrul campaniei, inspectorii de muncă au identificat 27 de deficiențe, pentru care au aplicat amenzi în valoare de 100.000 lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code